• Savinjska cesta 39, 3330 Mozirje
  • 03 839 15 00
  • ooz.mozirje@ozs.si

JANUAR 2012

Doslej smo iskali odgovore na vprašanja:

- Zakaj je pomemben internet za obrtnike?
- Kakšni so najpogostejši načini iskanja informacij na Internetu?
- Kako predstaviti svojo ponudbo na spletni strani?
- Kako izdelati spletno stran, da bo na internetu vidna?

Danes bomo posvetili nekaj besed merjenju učinkovitosti in obiskanosti spletne strani.

Celoten članek si preberite pod več

MAREC 2012

spletno mesto Mnoge begajo zgodbe o uspešni prodaji preko interneta, ko poslušamo o uspehih prodaje preko spletnih družabnih omrežij, kot so Facebook in Twitter. Do tam pa je pot še dolga, saj moramo najprej narediti svoje spletno mesto prodajno učinkovito. Lastnega spletnega mesta ne more nadomestiti nobeno spletno družabno omrežje, niti ga ne moremo nadomestiti z internetnim oglaševanjem.

Danes se ustavimo na tem delu.

Celoten članek si preberite pod več

MAJ 2012

Notranja vrata Melu Če primerjate dotik vaše roke ali stopala na masiven les ali na kakšen drug material boste ugotovili, da se človek ob dotiku z lesom sprosti, saj je les topel in mehak. Umetni materiali, kot je folija ali laminat, pa povzročajo naelektrenost in napetost v človeku, material je trd in hladen....


               Celoten članek si preberite pod več

JUNIJ 2012

05.06.2012

e letak

e letak

05.06.2012

e-komunikator

e komunikator Tokrat vam predstavljamo našo najnovejšo spletno aplikacijo e-komunikator.

S pomočjo te aplikacije lahko zbirate elektronske naslove vaših obstoječih in potencialnih strank, ter jih grupirate v skupine, s katerimi vzdržujete komercialne in drugačne stike. S tako oblikovanimi skupinami vzdržujete pristne stike, tako, kot bi z vsakim posameznikom v skupini individualno komunicirali.

Celoten članek si preberite pod več

JULIJ 2012

Predstavitev portala OOZ-MOZIRJE.si je projekt med OOZ Mozirje in podjetjem RR – Računalniške rešitve d.o.o.Cilj projekta je preslikava celotne ponudbe članov OOZ Mozirje in dogajanja na območju delovanja zbornice v enotno podatkovno bazo dosegljivo preko skupnega elektronskega naslova http://www.OOZ-MOZIRJE.si.

Na ta način postavimo osnove za skupno informiranje, obveščanje, promocijo in trženje.

Celoten članek si preberite pod več.

AVGUST 2012

Masivno pohištvo

V podjetju JK KAKER, SPECIALNO IN POHIŠTVENO MIZARSTVO, d.o.o. izdelujemo masivno pohištvo po naročilu. V tem prispevku vam predstavljamo masivno posteljo.

Oglejte si jo pod VEČ.

Prekrivanje, bramac
Kulturni dom v Radmirju je bil potreben temeljite obnove, saj je bila kritina dotrajana, ostrešje povešeno in smo ga ravnali s podlaganjem.
Kulturni dom so nam pomagali obnavljati domačini in gasilci iz prostovoljnega gasilskega društva Radmirje.
 

Minister Vizjak

Moje ime je Alojz Selišnik, sem lastnik in direktor lesne firme s 25 zaposlenimi. Imamo od 80-90% izvoza na zahod, firma obstoja od l. 1933. Sam sem tretja generacija gospodarjev firme, zadaj raste in študira že četrta.

Celoten članek si preberite pod VEČ.

24.08.2012

Brunarica

Brunarica, novogradnja, bramac,

Brunarica je bila na novo zgrajena iz lesa impregnirane smreke. Les za njo so darovali domačini medtem, ko smo delo in ostali material dali mi.

Celoten članek preberite pod več.

SEPTEMBER 2012

pvc okna

V podjetju Benglas izdelujemo PVC okna v lastnih proizvodnih prostorih. Celoten prispevek si poglejte pod VEČ.

Dušan Krajnik Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) sporoča, da je na podlagi zahteve gospoda Dušana Krajnika o nepreklicni razrešitvi s funkcije generalnega sekretarja OZS z njim sklenila sporazum o prenehanju te funkcije.
 
Celoten prispevek si poglejte pod VEČ.

OOZ Mozirje

Ponovno smo dobili informacije, da člani masovno prejemajo pošto za vključitev v evropski spletni register. Gre za vsem nam poznano zgodbo. Nekateri to povezujejo z različnimi dovoljenji za opravljanje del v EU.

Pod VEČ si oglejte celotno sporočilo. 

Apartma Luna

Si želite preživeti strastno noč na Luni? Vas zanima, kako se spi na vodni postelji? Morda bi ob kaminu popili kozarec jagodne penine? Bi se radi zbudili s ptičjim petjem in s pogledom na jezero?

Celoten prispevek si oglejte pod VEČ.

Gostilna pri Urški Gostilna pri Urški je pričela s svojim obratovanjem dalnega leta 1961. Tradicijo je pričela stara mama, nadaljevala moja mama, sedaj jo vodim sama.
 
Celoten prispevek si poglejte pod VEČ.
predsednik Jani Kaker in sekretarka Nataša Glavač

5. Razvojna konferenca lesarjev (vseslovensko srečanje lesarske panoge) je potekalo v sreda, 5. september 2012 ob 14. uri v Domu kulture Nazarje. Gostili smo dva ministra mag. Radovana Žerjava in g. Franc Bogovič.

Program konference in slike si poglejte pod VEČ.

24.09.2012

Obvestilo!

OZS Ministrstvo za infrastrukturo in prostor jer objavilo informacijo o spletnem mestu za zbiranje ponudb za naročila blaga, storitev in gradenj (nad 12.500 eur) - Zakon o javnem naročanju.

Celoten prispevek si poglejte pod VEČ
wellness Korošec Finska sauna, vodna postelja,  tuš + wc, notranji in zunaji prostor za ohlajanje z ležalniki. Če dodamo še penino in svečke je to ROMANTIČNA  KRALJEVSKA SAUNA.

Celoten prispevek si poglejte pod VEČ.
e komunikator Zemeljska obla je že od nekdaj razdeljena na zemeljsko širino in dolžino, o tem smo se učili v šoli in si mislili, da to lahko zanima le vojsko in mornarje, nas pa se ne tiče zares. Prav potiho so se nam prikradle naprave, ki točno vedo, kje se nahajamo in nam in še komu to sporočajo..

Celoten članek si preberite pod več
26.09.2012

Za uspešen prenos družinskega posla ni dovolj računovodski vidik

ooz mozirje
Pri prenosu družinskega podjetja gre za zahtevno kombinacijo lastniških, finančnih, organizacijskih, pravnih in davčnih vidikov, ki jih dodatno zanimive naredi še čustvena prepletenost glavnih akterjev družinskega podjetja. Ste vedeli, da prehod
v naslednjo generacijo preživi le 1/3 podjetij. Glavni razlog je...
 
Prijave na zbornici Mozirje na Tel.: 83 91 500 
 
Pridružite se nam na brezplačnem predavanju v sreda 24. oktobra ob 11h v dvorani OOZ Velenje. Več na www.prenospodjetja.si

OKTOBER 2012

Očesna optika Likeb

Naša dejavnost očesne optike obstaja že od leta 1993. Nahajamo se v centru Mozirje. Ukvarjamo se predvsem z očalno optiko in kontaktnimi lečami. Nudimo vam specialistične preglede s pomočjo specialista okulista s predhodnim naročilom.

Celoten prispevek preberite pod VEČ.

OOZ Mozirje
Sklad je objavil javni razpis za neposredno sofinanciranje kadrovskih štipendij delodajalcem. Sklad je 31. 8. 2012 v Uradnem listu RS št. 67/2012 in na svoji spletni strani objavil javni razpis za neposredno sofinanciranje kadrovskih štipendij delodajalcem za šolsko/študijsko leto 2012/2013. Rok za oddajo vlog je do vključno 29. 3. 2013 oziroma do porabe sredstev.
 
Celoten prispevek preberite pod VEČ.
OOZ Mozirje
Aktualni programi za pospeševanje zaposlovanja
 
Glavni cilj Zavoda RS za zaposlovanje kot javne službe za zaposlovanje je čim bolj učinkovito in uspešno pomagati ljudem pri iskanju primerne zaposlitve, delodajalcem pa da najdejo prave kandidate na prosta delovna mesta...
 
Celoten prispevek si poglejte pod VEČ.
Prodajalna Rednak

Svoja vrata je v Nazarju odprla pekarna Rednak. Za vas dnevno nudimo svež kruh in pekovsko pecivo.

Celoten prispevek si poglejte pod VEČ.

Mojstrski izpit Izobraževalni center pri OZS vabi vse zainteresirane, da pristopijo k opravljanju mojstrskega izpita, ki predstavlja pomemben korak k uveljavljanju kvalitetnih standardov v slovenski obrti in podjetništvu. Bliža se namreč zadnji letošnji rok za vpis na mojstrski izpit, ki je 18. 12. 2012 za vse popolne vloge, ki bodo prispele najkasneje do 7. 12. 2012. Sedaj je pravi čas, da razmislite o tem in se prijavite.
 
Celoten prispevek si poglejte pod VEČ.
17.10.2012

Pizzeria 902

Pizzeria 902

Pizzeria 902 se nahaja v središču Gornjega Grada ob regionalni cesti...

Celoten prispevek si poglejte pod VEČ.

Zadnja dogajanja v OZS so oziroma bodo nedvomno sodu izbila dno. Vodstvo zbornice se namreč ukvarja zgolj samo s sabo in ohranitvijo svojih položajev, namesto da bi se ukvarjalo z resničnimi problemi obrtništva in podjetništva ter seveda ohranitvijo stanovske organizacije pod spremenjenimi (prostovoljno članstvo) tudi v prihodnje.
 
Celoten prispevek si poglejte pod VEČ.
OOZ MOZIRJE V OOZ Mozirje že dalj časa opozarjamo na težave, ki se pojavljajo v vodstvu OZS in so v zadnjem času precej razburile duhove tudi v medijih. Ostro nasprotujemo takšnemu načinu delovanja vodstva zbornice in se pridružujemo zahtevi po sklicu izredne skupščine OZS. Zavedamo se pomena stanovske organizacije in trenutne težke gospodarske situacije, v kateri smo se znašli praktično vsi obrtniki in podjetniki. Zato želimo braniti ugled in položaj tako zbornice kot članstva.
Celoten prispevek si poglejte pod VEČ.
RR d.o.o. Naša želja je narediti hitro primerjavo prednosti, ki jih nudi portal OZ Slovenije in portal OOZ Mozirje oz. pristop po sistemu, ki ga nudi  podjetje RR d.o.o. Velenje. Pogled je usmerjen k uporabnosti, ki je namenjena obrtniku, ponudniku storitev, informiranju, ter trženju preko portala OZS primerjalno z OOZ Mozirje.
Celoten prispevek si poglejte pod VEČ.

NOVEMBER 2012

06.11.2012

Neurje OBVESTILO

OOZ Mozirje Hudo neurje, ki je prizadelo celotno Zgornjesavinjsko dolino, je povzročilo veliko škode tudi pri naših članih, obrtnikih in podjetnikih Območne obrtno-podjetniške zbornice Mozirje. Ocen škode, ki je prav gotovo ogromna, še nimamo. Storili bomo vse, da se bo prizadetim na kakršenkoli način pomagalo. Vse, ki ste utrpeli škodo, pozivamo, da jo evidentirate in prijavite na OOZ Mozirje, tel. 839 15 01 ali mob. 051 340 353.
Rigadom Podjetje RigaDom se ukvarja s sledečimi storitvami:
  • zunanja ureditev
  • tehnološke vode
  • montažni vikendi po meri
  • notranja ureditev
  • celovita prenova doma
  • manj zahtevna gradbena dela
Celovito ponudbo si poglejte pod VEČ.
Pogledi Slovenije Slovenski Apple POVZETEK VSEBINE - g. Selišnik Alojz u.d.i

Lesarstvo je v krizi zaradi več dejavnikov. Zdi se, da so zunanji precej večji, kot pa notranji, saj imajo podobne delovnointenzivne panoge v Sloveniji tudi podobne težave, saj takšna podjetja propadajo po tekočem traku. Država in sindikati si ne dajo dopovedati, da tisti delodajalec, ki ga preregulirani predpisi tako držijo za vrat, da ne more več dihati, ne bo zaposloval.

Celotno oddajo si poglejte pod VEČ. 
13.11.2012

Gostilna Vid

Gostilna Vid Gostilan Vid se nahaja ob glavni cesti v smeri proti smučišču Golte. Poleg velikega parkirišča primernega za avtobuse nudimo tudi urejeno otroško igrišče...

Celoten prispevek si poglejte pod VEČ.
Euroservis Šmit Damjan s.p. Avtoservisna mreža EUROSERVIS je del globalne svetovne mreže EUROGARAGE, ki jo trenutno predstavlja 4000 servisov širom Evrope ter Južne Amerike. Slovensko mrežo sestavlja skupina neodvisnih servisov, ki so bili skrbno izbrani na podlagi njihovega preteklega dobrega dela in v skladu s kriteriji celotne svetovne mreže.
 
Celoten prispevek si poglejte pod VEČ.
Fasade in termoizolacije Zagotovo se na vsakem objektu najprej opazi fasada. 
 
Je nekakšna duša hiše in mnogi se prav na podlagi fasade odločijo ali jim je bivališče všeč ali ne.
 
Celoten prispevek si poglejte pod VEČ.
OOZ MOZIRJE Iz OZS oziroma Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo smo prejeli sporočilo za javnost, ki se nanaša na ukrepe za odpravo škode v gospodarstvu zaradi poplav.
 
Celoten prispevek si poglejte pod VEČ.
OOZ Mozirje Javni poziv za pomoč podjetjem, ki so utrpela škodo kot posledico poplav novembra 2012.
Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je pripravilo načrt ukrepov za odpravo škode v gospodarstvu zaradi poplav. V prvi fazi bo izveden interventni ukrep preko Slovenskega podjetniškega sklada, ki bo v petek, 16.11.2012 v Uradnem listu RS, objavil Javni poziv za pomoč podjetjem, ki so utrpela škodo kot posledico poplav v novembru 2012.
Celoten prispevek si poglejte pod VEČ.
 
22.11.2012

LOS 2013

LOS 2013
LJUBLJANSKI OBRTNO-PODJETNIŠKI SEJEM od 17.-20- Aprila
 
12 razlogov, zakaj razstavljati na sejmu si poglejte pod VEČ.

DECEMBER 2012

Logo
 
... iz Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2007–2013

Obveščamo vas, da je v petek, 7. 12. Ministrstvo za kmetijstvo in okolje objavilo nov javni razpis za ukrep 312 - Podpora ustanavljanju in razvoju mikropodjetij iz Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2007–2013. 

Celoten prispevek si poglejte pod VEČ.
Mizarstvo Melu - Notranja vrata

Program notranjih vrat RELIEF nudi 2 različni varianti notranjih vrat.
Posebnost notranjih vrat RELIEF je edinstvenost. Model notranih vrat je zaščiten in registriran pri evropski komisiji.
Notranja vrata RELIEF si poglejte pod več.

Logo OOZ Mozirje  Ustanova za humanitarno pomoč obrtnikom je vendarle tudi uradno postala upravičenka do tistega dela dohodnine, ki ga lahko vsi državljani namenimo za humanitarne namene. Predsednik uprave te ustanove Ivan Jani Ulaga poziva vse člane OZS, naj ta svoj del dohodnine - raje kot državi - namenijo za pomoč svojim stanovskim kolegom v stiski.
Pod več si poglejte celoten prispevek.
 
OK Mozirje Odbojkarski klub Mozirje je bil izbran za organizatorja FINALA POKALA SLOVENIJE v odbojki za moške, ki bo 28. in 29. decembra letos. Organizacija finala, ki nam daj možnost popularizacije odbojke v dolini in širše, pomeni tudi odlično priložnost za reklamiranje posameznih subjektov pod ugodnimi pogoji.
Celoten prispevek si poglejte pod VEČ.
Fotonapetostna elektrarna,

S prvim julijem se zmanjšajo subvencije za fotonapetostne elektrarne.

Celoten članek si preberite pod VEČ.